پروژه : بررسي مصرف شير و فرآورده هاي آن در مناطق روستايي کشور
اين طرح درصدد به دست آوردن راهکارهايي جهت افزايش مصرف شير و فرآورده هاي شيري پاستوريزه به منظور افزايش شاخصهاي امنيت غذايي و بهداشت و سلامت در روستاست. نتايج مهم اين طرح نشان ميدهد که مصرف شير پاستوريزه در روستاهاي مورد مطالعه به ميزان تحصيلات (رابطه مثبت) ، توان مالي و درآمدي خانوار ( رابطه مثبت) ، نداشتن دام ( رابطه مثبت) و گروه سني جوان (رابطه مثبت) ارتباط دارد. تحليلهاي فروش نشان ميدهد که در هر استان بيشترين فراواني هر محصول عمدتاً به پگاه اختصاص داشته ( بجز کشک ، بستني و کره) که از وسعت بازار پگاه در مناطق مختلف روستايي کشور دارد . به طور کلي در زمينه توزيع محصولات لبني و شير پاستوريزه در مناطق روستايي مواردي بدين شرح قابل تامل و برنامهريزي است : 1) تدوين استراتژي جامع توزيع محصولات لبني در مناطق روستايي . 2) گسترش شبکه توزيع محصولات لبني هدفمند و قانونمند .3) فراهم سازي امکانات و وسايل حمل و نقل و نگهداري محصولات مناسب در شبکه توزيع . 4) کاهش هزينه هاي حمل و نقل و ضايعات در شبکه توزيع .5) تدوين نظام مالي مناسب منطبق با شرايط مناطق روستايي در شبکه توزيع.